Pécsen is
megtalálsz minket

Az Uccu pécsi műhelyét 2014 őszén hoztuk létre, a Norvég Civil Alap támogatásával. Pécsre és környékére azért esett a választásunk, mert ott volt egyértelműen érezhető az igény, mind az iskolák, mind a roma és nem roma társadalom együttélésének szintjén, az Uccu tevékenysége iránt.

Pécsen olyan partnerekre találtunk (Az emberség erejével alapítvány, Faág baráti kör egyesület, Budai Városkapu iskola, JPTE romológia szak, Kethanipe egyesület, Gandhi gimnázium, Wislocki Henrik szakkolégium, stb), akik kezdetektől szívesen és elkötelezetten segítik munkánkat. Lelkes és elhivatott fiatal roma aktivisták önkéntesként csatlakoztak hozzánk.

2015 óta

folyamatosan tartunk foglalkozásokat

800 diák

vett részt a programjainkon másfél év alatt

12 önkéntes

vesz részt aktívan a csapatunkban

10 iskola

osztályközösségei számára tartottunk órát

Csapat - Pécs

Horváth Ivetta
önkéntes
"Azért csatlakoztam az Uccu önkéntes csapatához, mert fontosnak tarom a cigánysággal szembeni sztereotípiák csökkentését."
Kőszegi Krisztián
önkéntes
"Példát szeretnék mutatni a többségi társadalomnak illetve a cigányságnak."
Kőszegi Márió
önkéntes
"Az UCCU tagjaként elsősorban a sztereotípiák megdöntése a célom, illetve a társadalmi szerepvállalást, tapasztalatszerzést is fontosnak tartom."
Laboda Lilla
önkéntes
"Nagyon érdekel az UCCU programja és szeretnék egy jó csapathoz tartozni. Az iskolai foglalkozásokat nagyon hasznosnak és tanulságosnak tartom, mivel a többségi társadalomnak nagyobb rátekintést adunk a cigányságról és talán változtatni tudunk a gondolkodásukon."
Orsós István
önkéntes
"Orsós Istvánnak hívnak, a PTE FEEK Ifjúságsegítő szakra járok. Tagja vagyok a Wlislocki Henrik Szakkollégiumnak, mely keretében önkéntes munkát végzek. Itt ismerkedtem meg az UCCU-val is, mely nagyon megtetszett a tevékenységét tekintve."
Orsós Melinda
önkéntes
"Az UCCU oldalán esélyt látok a cigányokról alkotott sztereotípiak megváltoztatására."
Orsós Norbert
önkéntes
"Azért vagyok UCCU-s, mert éreztetni szeretném az emberekben, hogy a cigány kultúra, viselkedés egy nagyon tág kör és ne csak a negatív oldalát lássák meg, hanem a pozitív részét is."
Végh Gábor
"Jó kihívásnak tartom"
Végh Zoltán
önkéntes
"Fontosnak tartom az előítéletek enyhítését."
Vidák Gábor
önkéntes
"Azért lettem Uccu önkéntes, mert szeretném felülírni a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket. Szeretnem az emberek Többet megtudnának a roma emberek kultúrájáról és a tradíciókról és úgy gondolom hogy ehhez megfelelő színtér az iskola."

ÍRJ NEKÜNK!

Az Uccu pécsi műhelyébe folyamatosan várjuk azon roma fiatalok jelentkezését, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy a csapat tagjává váljanak és iskolai foglalkozásokat vezessenek.

Olyan pécsi és környéki oktatási intézmények jelentkezését is várjuk, amelyek érdeklődnek az Uccu valamelyik interaktív foglalkozása iránt.