a sétáról
virtuális séta
kiknek ajánljuk?
„Ne gyere mögöttem, nem vezethetlek. Ne gyere előttem, nem követhetlek.
 Csak sétálj mellettem, és légy a barátom.”
Albert Camus
"Gyere velünk a nyóckerbe!"
 Rendhagyó városi séta a társadalmi párbeszédért

Budapest egyik legsokszínűbb kerületébe hívjuk az érdeklődőket közös barangolásra. Célunk, hogy a séta során testközelből ismerjék meg a nyolcadik kerület egy speciális részét és az ott élőket.

A sétánk annyiban egyedülálló, hogy az alapítvány roma önkéntes fiataljai vezetik. Ők osztják meg a környékkel kapcsolatos személyes tapasztalatokat és beszélnek egy  többnyire romák által lakott városrészről.  A séta során a résztvevők  bármilyen kérdést  feltehetnek. A válaszadók roma származása és a kerülethez köthető  személyes élményeik teszik hitelessé a közös élményt. Így hozzájárulhatunk a   környék értékeinek a felfedezéséhez, a félelmek és előítéletek csökkentéséhez.

Virtuális séta a nyóckerben

A térkép segítségével megmutatjuk a séta útvonalát.

Várunk sétáinkon!

Jelentkezés : info@uccusetak.hu
vagy facebook-on

Kiknek ajánljuk?

Az Uccu Alapítvány hisz abban, hogy valós tanulás csak párbeszéd segítségével történhet, tapasztalás és aktív részvétel útján. Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a találkozásra és a dialógusra roma és nem roma fiatalok között. Ezt kínálja a nyolcadik kerületi séta. A séta alatt a diákok szabadon kérdezhetik a sétavezető önkénteseket roma identitásukról, a 8. kerületi életről, a cigány kultúráról.

Az Uccu Alapítvány Nyócker sétája remek lehetőség arra, hogy a diákok betekintést nyerjenek a 8. kerület mindennapjaiba, saját tapasztalataik és élményük alapján formáljanak véleményt a városnak erről a részéről. A sétát az alapítvány roma önkéntesei vezetik, ezzel is lehetőséget teremtve roma és nem roma fiatalok találkozására és a párbeszéd kialakítására.  A túra során a résztvevők többek között megismerkedhetnek egy 80 éves hangszerkészítő bácsival, megtudhatják hova járnak bulizni a környékbeli fiatalok, illetve megtekinthetnek egy roma kortárs művészeti galériát.

Célunk, hogy elfogadóbb, nyitottabb és együttműködőbb munkahelyek jöjjenek létre, ehhez kiváló segítséget nyújt érzékenyítő sétánk. Az   élmény  hatására a dolgozók elfogadóbbak és megértőbbek lesznek egymással, ami növeli munkájuk hatékonyságát, és javíthatja munkahelyükkel kapcsolatos viszonyukat. A közös élmény mindig sokat ad egy csoport összetartozásához és javítja az együttműködést – ezért  sétánk remek csapatépítő program. Középvezetők és HR munkatársak munkájában is érezhető változást hozhat a projekt, az ő esetükben történő érzékenyítés fontos hatással lehet a roma munkavállalók foglalkoztatására, valamint az adott vállalat munkaközösségének nyitottsága is jelentősen változhat.

A csoportok roma sétavezetőinkkel járhatják be a kerület egy részét és nyerhetnek betekintést a Magdolna negyed mindennapjaiba. A túra során a résztvevők többek között megismerkedhetnek egy 80 éves hangszerkészítő bácsival, illetve megtekinthetnek egy roma kortárs művészeti galériát.

Főleg sztereotípiák és előítéletek miatt a budapesti lakosok sem látogatják gyakran a város szívében lévő kerületet, ezért magyar és külföldi csoportoknak egyaránt   ajánljuk az Uccu Alapítvány Nyócker sétáját. Célunk az előítéletek által felhúzott falak lebontása, az ismeretlen megismertetése és megtapasztalása. A résztvevők roma sétavezetőinkkel járhatják be a Magdolna negyed egy részét, és nyerhetnek betekintést a kerület mindennapjaiba. Önkénteseink angol és magyar nyelven is vállalnak sétavezetést.

Alternatív városnéző sétánkat önkénteseink identitása hitelesíti. Közvetlen stílusával, a 8. kerület őszinteségével és multikulturális közegével felejthetetlen élmény konferenciák, rendezvények résztvevői számára. A séta résztvevői Budapest olyan arcát ismerhetik meg, amit csak keveseknek van lehetőségük megtapasztalni.

Jelentkezz Sétánkra!
Ha többet szeretnél megtudni, lépj velünk kapcsolatba!