Szénási Szilvia

Szénási Szilvia vagyok az Uccu Alapítvány ügyvezető igazgatója és kuratóriumi tagja. 2022 júniusától a Polgár Alapítvány kuratóriumi tagja is. Az ELTE Társadalomtudományi Karán 2006-ban végeztem szociális munka szakon. A diploma megszerzése után 10 évig dolgoztam szociális munkásként és mellette óraadó tanárként tanítottam ugyancsak szociális területen.
Az Uccu önkéntes csapatához 2013-ban csatlakoztam és 2016-ban a szervezet vezetője lettem. Az Uccu a közösséget jelenti számomra és ez által élem meg a közösségi roma identitásomat. Szerencsésnek érzem magam, mert olyan civil kezdeményezés részese lehetek, amely olyan értékeket képvisel és olyan célok megvalósulásáért működik a saját eszközei révén, amellyel azonosulni tudok. Azzal, hogy lehetőséget teremtünk a roma és nem roma fiatalok közötti találkozásra és dialógusra olyan társadalmi folyamatokat indítunk el, amelyek hosszú távon hozzájárulnak a romákkal szembeni előítéletek és sztereotípiák mérsékléséhez.
Szabadidőmben amellett, hogy édesanya vagyok a Varga Helena Romani Band zenekarában csellózom, amely egy különleges zenei fúziónak köszönhetően jeleníti meg a tradicionális oláh cigány népzenét és magyar cigányzenét úgy, hogy az a mai populáris elvárásokhoz is igazodik.

Ignácz Judit

Ignácz Judit vagyok forrásteremtési és pályázatíró munkatárs. Közpolitika mesterszakon végeztem a Közép-Európai Egyetemen illetve Francia és Romológia tanár mesterszakon a Pécsi Tudományegyetemen. 2015. óta vagyok az Uccu roma önkéntes csapatának tagja Budapesten. Nagyon fontosnak tartom az Uccu munkáját, amely az érzékenyítő foglalkozásaiban, illetve a roma közösségépítő tevékenységeiben összpontosul. 2018-ban kezdtem el a szervezet munkatársaként dolgozni, főleg forrásteremtéssel, programok koordinálásával és kisebb kommunikációs projektek megvalósításával foglalkozom.

Pocsai Bettina

Pocsai Bettina vagyok, az Uccu budapesti városi séta programjának koordinátora. Az Uccuval először 2015-ben találkoztam, akkor léptem be az önkéntesek közé. 2020. óta alkalmazottként segítem az alapítvány munkáját. Az Uccu munkája azért fontos számomra, mert lehetőségeket ad a mindennapokban egy jobb és élhetőbb jövő kialakítására. A személyes találkozások, a foglalkozások és a séták is mind egy tanulási- és fejlődési lehetőséget jelentenek mind az önkénteseknek, mind pedig a résztvevőknek. Ezek az élmények belőlünk táplálkoznak és hozzánk is adnak szakmailag és emberileg is. Az Uccu ezért különleges.

Horváth Norbert

Horváth Norbert vagyok, oktatási koordinátor. 2022-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Skandinavisztika szakán, norvég és ügyvitel szakon. A budapesti csapathoz 2022 szeptemberében csatlakoztam munkatársként, korábban önkéntesként tevékenykedtem az egyetemi tanulmányaim mellett. Személyes elhivatottságommá vált, hogy párbeszédet kezdeményezzek roma és nem roma fiatalok között, ami egyébként pontosan a szervezet alapkezdeményezése is egyben. Úgy hiszem, hogy a kommunikáció mindennek az alapja és az ilyesfajta megmozdulások tudnak megváltoztatni kialakult képzeteket, megbontani előítéleteket.

Farkas Kata

Farkas Kata vagyok, 2017. óta az Uccu önkéntese, 2021 nyarától kezdve a pécsi csapat koordinátora. A Pécsi Tudományegyetemen végeztem Társadalmi tanulmányok alapszakon, most pedig Szociálpolitika mesterszakos hallgató vagyok, az oktatáspolitikára fókuszálva. Számomra fontos, hogy minél több emberhez tudjak szólni, minél több embert érjünk el a foglalkozásainkkal, hogy ezáltal csökkenteni tudjuk az előítéleteket, megismerhessük egymást.

Dr. Gulyás Klára

Dr. Gulyás Klára vagyok, főállásban a Tokaj-Hegyalja Egyetemen egyetemi adjunktusként és interkulturális referenseként dolgozom. Az Uccu Alapítvány stratégiai tanácsadójaként segítem az alapítvány missziójának elérését.
A szakmai kapcsolódás mellett a szervezet iránti elköteleződésem elsősorban személyes jellegű, mert az Alapítványban végzett munkám lehetőséget teremt arra, hogy hozzá segítsem a roma/cigány fiatalokat identitásuk pozitív megéléséhez és az életútjukban tapasztalt diszkriminatív atrocitások feldolgozásához.

Oliveira de Jesus Andrea

Oliveira de Jesus Andrea vagyok, az Uccu Alapítvány pénzügyi koordinátoraként dolgozom 2016. óta. Fontosnak tartom, hogy folyamatos párbeszédet teremtsünk a roma és nem roma fiatalok között. Bízom a fiatalok nyitottságában, bátorságában, hogy falakat rombolhatnak le, és ezáltal egy elfogadóbb világban élhetünk majd. Az Uccu pénzügyi koordinátoraként azért dolgozom, hogy minél több ilyen találkozás megvalósulhasson.

UCCU ALAPÍTVÁNY

Támogatók, partnerek