Szénási Szilvia

Szénási Szilvia vagyok az Uccu Alapítvány ügyvezető igazgatója és kuratóriumi tagja. 2022 júniusától a Polgár Alapítvány kuratóriumi tagja is. Az ELTE Társadalomtudományi Karán 2006-ban végeztem szociális munka szakon. A diploma megszerzése után 10 évig dolgoztam szociális munkásként és mellette óraadó tanárként tanítottam ugyancsak szociális területen.
Az Uccu önkéntes csapatához 2013-ban csatlakoztam és 2016-ban a szervezet vezetője lettem. Az Uccu a közösséget jelenti számomra és ez által élem meg a közösségi roma identitásomat. Szerencsésnek érzem magam, mert olyan civil kezdeményezés részese lehetek, amely olyan értékeket képvisel és olyan célok megvalósulásáért működik a saját eszközei révén, amellyel azonosulni tudok. Azzal, hogy lehetőséget teremtünk a roma és nem roma fiatalok közötti találkozásra és dialógusra olyan társadalmi folyamatokat indítunk el, amelyek hosszú távon hozzájárulnak a romákkal szembeni előítéletek és sztereotípiák mérsékléséhez.
Szabadidőmben amellett, hogy édesanya vagyok a Varga Helena Romani Band zenekarában csellózom, amely egy különleges zenei fúziónak köszönhetően jeleníti meg a tradicionális oláh cigány népzenét és magyar cigányzenét úgy, hogy az a mai populáris elvárásokhoz is igazodik.

Jordán Helén

2023-ban csatlakoztam az UCCU-hoz oktatásszervezőként.
Előtte 30 éven át dolgoztam pedagógusként egy gimnáziumban, ahol megtapasztalhattam, hogy a következő generáció szemléletformálása az egyik legfontosabb feladat.
Az előítéletek alapja legtöbbször az ismerethiány, a téves sztereotípiák, amiket a tapasztalat, a személyes találkozások oldhatnak fel.
Az UCCU csapatához tartozni megtisztelő feladat; az új emberekkel való találkozás pedig engem is gazdagít.

Bogdán Adrienn

2023 februárjában csatlakoztam az UCCU csapatához, mint oktatási koordinátor. Előtte 1 évig önkéntesként tevékenykedtem a szervezetnél. Amikor megismert az UCCU-t, 2021-ben, már akkor azt gondoltam, hogy ez egy szuper szervezet, akik fontos és hasznos munkát végeznek. Számomra nagyon fontos a roma és nem roma emberek közötti párbeszéd megteremtése, kifejezetten élvezem azokat a foglalkozásokat, amelyeket az informális oktatás módszereivel tartunk, játékos és interaktív formában. Azért is szeretek az UCCU-nál dolgozni, mert munkám során több mindent megélhet, mint eddig bármikor, legyen szó sétáról, művészetről, aktivizmusról!

Horváth Norbert

Horváth Norbert vagyok, sétakoordinátor. 2022-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem skandinavisztika szakán, norvég és ügyvitel szakon. A budapesti csapathoz 2022 szeptemberében csatlakoztam munkatársként, korábban önkéntesként tevékenykedtem az egyetemi tanulmányaim mellett másfél éven keresztül. Személyes elhivatottságommá vált, hogy párbeszédet kezdeményezzek roma és nem roma fiatalok között, ami egyébként pontosan a szervezet alapkezdeményezése is egyben. Úgy hiszem, hogy a kommunikáció mindennek az alapja és az ilyesfajta megmozdulások tudnak megváltoztatni kialakult képzeteket, megbontani előítéleteket.

Jóni Judit

2023. októberében csatlakoztam az UCCUhoz, mint koordinátor. Közpolitika mester szakot végeztem, előtte pedig szociológiát tanultam. Az UCCU tevékenységéről már régebben hallottam és részt is vettem az egyik sétán, ami már akkor nagyon tetszett. Számomra nagyon fontos volt, hogy társadalmi kérdésekkel foglalkozzak és az UCCU egy olyan létfontosságú témával foglalkozik aminek szerette volna a részese lenni.

Dr. Gulyás Klára

Dr. Gulyás Klára vagyok, főállásban a Tokaj-Hegyalja Egyetemen egyetemi adjunktusként és interkulturális referenseként dolgozom. Az Uccu Alapítvány stratégiai tanácsadójaként segítem az alapítvány missziójának elérését.
A szakmai kapcsolódás mellett a szervezet iránti elköteleződésem elsősorban személyes jellegű, mert az Alapítványban végzett munkám lehetőséget teremt arra, hogy hozzá segítsem a roma/cigány fiatalokat identitásuk pozitív megéléséhez és az életútjukban tapasztalt diszkriminatív atrocitások feldolgozásához.

Oliveira de Jesus Andrea

Oliveira de Jesus Andrea vagyok, az Uccu Alapítvány pénzügyi koordinátoraként dolgozom 2016. óta. Fontosnak tartom, hogy folyamatos párbeszédet teremtsünk a roma és nem roma fiatalok között. Bízom a fiatalok nyitottságában, bátorságában, hogy falakat rombolhatnak le, és ezáltal egy elfogadóbb világban élhetünk majd. Az Uccu pénzügyi koordinátoraként azért dolgozom, hogy minél több ilyen találkozás megvalósulhasson.

UCCU ALAPÍTVÁNY

Támogatók, partnerek