Berki Csilla

Berki Csilla vagyok, 17 éves középiskolás diák. Két éve vagyok az Uccu önkéntese, mert nagyon fontosnak tartom, hogy beszélgessünk a roma társadalomról, és hogy megpróbáljuk csökkenteni a velük szemben levő előítéleteket. A korosztályomban rendkívül sok a negatív sztereotípia a romákkal szemben, és ennek hatására van leginkább motivációm arra, hogy megpróbáljak segíteni.

Bogdán Adrienn

Bogdán Adrienn vagyok, alapvetően szociológus, de a pedagógia és a gyermekekkel való munka mindig közel állt hozzám. Az Uccunál 2022 márciusa óta vagyok önkéntes, a foglalkozások, amelyeken részt vettem, mind nagyon inspirálók voltak. Úgy gondolom, hogy egy ilyen informális oktatási módszerrel történő munka a gyerekek számára és a társadalom egésze számára is hasznos lehet.

Turó Zoltán

Turó Zoltán vagyok, 20 éves, a Károli Gáspár Református Egyetem szociológia alapszakos hallgatója, a Jezsuita Roma Szakkollégium szakkollégistája. Az Uccuhoz 2019 októberében csatlakoztam azzal a céllal, hogy még több információt szerezhessek a roma kultúráról, és történelemről és ez nekem saját identitásom megélésben is sokat segített. Az Uccu nekem egy második családot, barátokat, szeretetet, elfogadást, értékeket és lehetőségeket jelent. Ezeket, és még többet is kap az, aki ide jelentkezik.

Fodor Barbi

Fodor Barbi vagyok, jelenleg a Katolikus Karitásznál dolgozom. Számomra mindig fontos volt, hogy megteremtsük az egyenlő esélyeket az embereknek, így természetes volt, hogy csatlakozom az Uccuhoz, ahol a cigány identitásomat büszkén továbbíthatom.

Orsós István

Orsós István vagyok a PTE TTK osztatlan matematika-fizika 4. éves tanár szakos hallgatója. A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói elnöke, és az Uccu Alapítvány önkéntese 2016. óta. Fontosnak tartom az Uccu küldetését, mert a foglalkozások során tabuk nélkül tudunk beszélgetni roma és nem roma diákokkal egyaránt a roma kultúra szépségeiről, a társadalomban jelenlévő sztereotípiákról, előítéletekről. Hiszem, hogy ezekkel a párbeszédekkel sokat tudunk tenni egy élhetőbb Magyarország megteremtésében.

Vidák Gábor

Vidák Gábor vagyok, szociális munkás és emberi erőforrás tanácsadó. A pécsi Uccu-csapathoz 2015-ben csatlakoztam, számtalan foglalkozást és sétát tartottam, melyek nagyban hozzájárultak a szakmai fejlődésemhez. A diákok, a pedagógusok és az intézményvezetők visszajelzése nagyon jól tükrözi a munkánk hatékonyságát, amire nagyon büszkék vagyunk.

UCCU ALAPÍTVÁNY

Támogatók, partnerek